Spelhelg

I helgen hade vi spelhelg. En familjeangelägenhet (läs: syrran, systersöner, systersons flickvän). Vi spelade Twilight Imperium och Game of Thrones. N är van spelare och försöker få ihop en familjespelhelg då och då.

IMG_9360-002
Game of Thrones

Twilight Imperium är det mest invecklade spel jag spelat hittills. Bara reglerna är på 44 sidor (minimal text). I veckan läste jag igenom reglerna två gånger och fattade närapå nada. Innan vi började spela gick N igenom reglerna, men jag fattade fortfarande närapå nada.  Först halvvägs in i spelet började jag få koll på vad vi egentligen sysslade med.

IMG_9332-002
Twilight Imperium

Ett jag var jag sjukt frustrerad för att jag inte hängde med. De där spelen är rena intelligenstesten.

IMG_9330-002
Jag i Twilight Imperium

Game of Thrones – baserat på George R. R. Martins böcker – är mycket enklare. Det har jag dessutom spelat tidigare. Fast jag tycker nog bäst om Twilight Imperium.