Fyrbent gäst

Saker jag gör medan Elli vänjer sig vid att vi har en fyrbent nattgäst: skruvar ihop en Billy-bokhylla. Jag fick bokhyllan tidigare i höstas. Och för den som undrar: det går riktigt bra att forsla hem en (nedmonterad) Billy i en dramaten.

Den fyrbenta är en liten honkatt på högst ett år, upphittad i Vallhamra. Hon är välnärd och sällskaplig och har definitivt ett hem, hon är bara borttappad. En släkting undrade om jag kunde ha henne hos mig.

Elli är inte överlycklig men efter ett kort och mycket högljutt försök att kasta ut inkräktaren lugnade hon sig. Nu är hon irriterat avvaktande. Bela tittade nyfiket och följde efter och spanade in men nu har han tröttnat på uppståndelsen.

Den lilla har tagit sin tillflykt till köket. Där har hon vatten och kattlåda och ställen att gömma sig på.

Själv överväger jag sängen. Jag kan ju ligga och läsa.