Temabråk och bildknåp #blogg100 Dag 10/100

Jag fortsätter bråka med WordPressteman och har bestämt mig att vilket jag föredrar. Det känns ju vettigast att välja en som ser bra ut på alla bildskärmar. Och jag har kommit på hur jag löser en del problem utan att behöva slåss med CSS. Jag hatar att slåss med CSS pga fattar inte. Kan jag ändra textfärgen på rubrikerna på inlägg och sidor är det en prestation värd några liter chokladglass. Det borde finnas nån slags CSS för oss som verkligen inte fattar.

Untitled-001Och så har jag lekt med GIMP, som är ett gratisprogram för bildmanipulering. Jag har räknat ut hur jag skapar bilder med transparenta färger.

Det är hög tid att jag tar mig igenom en manual för GIMP. Jag ogillar manualer av princip. Jag brukar låtsas att manualer inte existerar. I stället prövar jag mig fram och hoppas att jag inte sabbar något på vägen. Men GIMP är stört omöjligt att fatta utan manual och jag skulle vinna mycket på att lära mig grunderna. Jag skulle kunna ha så roligt om jag bara lärde mig grunderna.

Något att pyssla med under regniga dagar i vår och sommar, tror jag.