Kvinnor som hotas #blogg100 Dag 16/100

Jag är ARG. Någon jag känner har blivit hotad och trakasserad, bara för att hon är kvinna. Att trakassera och hota kvinnor bara för att de är kvinnor är inte okej någonstans. Det finns män som anser att det är okej, som anser att de har rätt att hota och trakassera bara för att de vill. Den typen av män borde låsas in någonstans utan tillgång till telefon och internet tills de lärt sig vad som är normalt beteende och vad som inte är det.

Seriöst. Polisen tar alldeles för lätt på sådana här saker. Ofta utreds inte ens brotten, trots att gärningsmannen är känd. Ofta får den hotade kvinnan inget skydd. Och i de fall då brottet faktiskt utreds resulterar det sällan i fällande dom. Och om det mot förmodan blir fällande dom är straffen löjligt låga.

Det är så sjukt att kvinnor ska vara rädda bara för att de är kvinnor. Att råden till kvinnor som hotas är: håll dig hemma, var inte ensam, gå inte ut när det är mörkt.

4 thoughts on “Kvinnor som hotas #blogg100 Dag 16/100”

  1. Män som hatar kvinnor. Fy fan vad vidriga de är. Och att polisen inte kan ta tag i det och göra nåt förrän det verkligen inträffar något.

  2. Det är det som gör mig mest arg, att rättssystemet ger så dåligt skydd åt de som blir hotade och trakasserade. Lagstiftningen måste ändras.

  3. Ja. de måste ju kunna jobba förebyggande också, för att det inte ska behöva gå så långt som till misshandel/våldtäkt/mord.

  4. Exakt. När en blivit misshandlad, våldtagen, mördad är det ju försent. Särskilt om en blivit mördad. Går ju inte att fixa i efterhand.

Comments are closed.