Crème fraiche utan crème #blogg100 Dag 17/100

Sedan något år har jag försökt lägga om mina matvanor i mer klimatsmart riktning. Alltså: mindre kött (framför allt mindre nötkött), mer bönor, fisk (klimatsmart fisk, inte odlad lax) och emellanåt fågel. Det var inte svårt. Jag har alltid ätit mycket bönor pga billigt och aldrig köpt rent nötkött pga läskigt dyrt.

Däremot har mina försök att konsumera mindre mjölkprodukter (jag konsumerar sjukt mycket mjölkprodukter) varit halvhjärtade och helt utan framgång. Det där har skavt ett tag nu, jag menar hur klimatsmart är det att hälla en burk crème fraiche över bönorna?

Men nu har jag testat Oatleys iMat fraiche. Det är crème fraiche gjord på havre i stället för grädde. Tillagas precis på samma sätt som vanlig crème fraiche och resultatet blev över förväntan. Jag hade velat ha lite mer syrlighet efter kokning, men bortsett från det smakade fraichen väldigt bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *