Handle with care #blogg100 Dag 39/100

I dag har jag varit extra mycket damptant. Jag blir så trött på mig själv. Jag borde bära en skylt med texten “Ömtåligt – hanteras varsamt”. Eller kanske “Överkänslig – tassa på tå”. Eller bara “Stick!”.

Människor som känner mig kallar mig “känslig”. Det är århundradets understatement. Jag känner mycket, jag blir väldigt glad och jag blir mycket arg och det svänger snabbt. Och jag ger uttryck för det jag känner, genast och mycket. Så trevligt när jag är glad och nöjd men riktigt jäkla påfrestande när mina klor kommer fram. Och eftersom jag har vissa svårigheter med att tolka och förstå andra människor kan klorna komma fram helt i onödan.

Det enda som är bra är att min ilska vanligtvis går över fort. Jag är inte bra på att sura länge.  Jag kan göra det – i åratal om nödvändigt, men slipper helst. Jag hakar gärna på alla tecken på försoning – förutsatt att jag uppfattar tecknen på försoning. Det var det där med att tolka och förstå.

Herregud vad mycket enklare allt är med katter.

2 thoughts on “Handle with care #blogg100 Dag 39/100”

  1. Visst är det. Jag skulle vilja vara förnuftig och eftertänksam och förstående och tänka efter innan jag börjar fräsa, men nej nej.

Comments are closed.