Smartphonefippel #blogg100 Dag 47/100

I dag har jag fördjupat mig i den digitala världens finesser. Jag har länge tänkt att jag vill instagramma foton jag tagit med min vanliga kamera. Det som hindrat mig är att jag inte vetat hur en överför foton från pc till iPhone. Men i förmiddags beslöt jag mig för att ta reda på hur en gör. Efter en del googlande, en väldans massa fipplande med iPhone, pc och en usb-kabel och x antal svordomar lyckades jag. Nu kan jag överföra foton via iTunes och iCloud.  iCloud är avgjort smidigast. Och hade jag varit pedagogiskt begåvad hade jag nu gett en kort beskrivning av hur en använder iCloud, komplett med skärmdumpar. Jag är inte pedagogiskt begåvad.

betong1-001Nu har jag redigerat ett par foton i Instagram. Vanligtvis brukar jag ta omvägen via Snapseed men den senaste uppdateringen av Snapseed har gjort appen mer eller mindre oanvändbar. Användargränssnittet har blivit användarovänligt, funktionerna har blivit färre och det går inte längre att enkelt dela fotona i Instagram. Jag ska kolla efter andra fotoappar.

 

2 thoughts on “Smartphonefippel #blogg100 Dag 47/100”

  1. Jag har en padda så den funkar inte så bra att fota med men ett alternativ till iTunes är Fileapp, ett alternativ till iCloud Dropbox och sen kan man ju stoppa in minneskortet direkt från kameran och ha en kabel också. Fast hur det funkar på en såndär FÅN vet jag inte. Funderar på att skaffa en sån men då jag brukar tappa min gamla mobil stup i kvarten har jag inte vågat än.

  2. Fileapp verkar intressant. Jag brukar tappa min iPhone hela tiden. Jag har ett skal i gummi som dämpar de värsta stötarna. Och så har jag inte köpt den senaste iPhone för flera tusen utan en tidigare modell på rea. Jag är väldigt nöjd med min iPhone. Kameran är inte fantastisk, men tillräckligt bra för mig.

Comments are closed.